dimecres, 16 d’octubre del 2013

"Un pulso al fracaso escolar"





Un pulso al fracaso escolar" és el nom del documental que ens va passar un professor quan estudiava el Grau Superior d’Integració Social, que van emetre Televisió Espanyola i que té com protagonistes a Juan, Odei i Ainara, tres joves derivats d'instituts com fracassats escolars i que ara estudien en Fundació Farigola dintre del programa d'Escoles de Segona Oportunitat, on se'ls ajuda a recuperar la seva autoestima i se'ls forma per al mercat laboral. 

El reportatge parteix d'una dura realitat: amb una taxa del 31%, Espanya és el segon país de la Unió Europea en fracàs escolar. Malgrat els grans avanços de les últimes dècades, el sistema acadèmic resulta ineficaç per a alguns nens i adolescents amb una situació socioeconòmica difícil. ‘Un pols al fracàs’ és un viatge per les històries personals d'alguns d'aquests joves que van ser derivats a mòduls formatius alternatius a l'educació convencional. Són les escoles de segona oportunitat, on preval l'individu per sobre dels plans d'estudis. És un retrat d'aquests joves davant la segona oportunitat que se'ls brinda: l'última que tenen per a canalitzar les seves vides en un món laboral que ja no contava amb ells.
Finalment volia dir que aquest és un bon recurs per utilitzar en alguna classe de tutoria de la ESO i posteriorment fem un debat. Aquest recurs que proposo s’ha dut a terme amb un grup de 3r de la ESO i el resultat va ser molt positiu. Fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada