dilluns, 11 de novembre del 2013

L'Islam explicat als nostres fills.

Hola a tots! avui us explicaré un altre llibre que m'he llegit i el trobo molt interessant i a part és molt útil per si et trobes algun moment que has de diferenciar entre àrabs i musulmans o has d'explicar alguna cultura. Espero que us agradi!



L'Islam explicat als nostres fills

Autor: Tahar Ben Jelloun
Editor: Icaria, Barcelona 2004.

Sinopsis: L'11 de Setembre del 2001 un atemptat colpeix el món occidental. Dos avions s'estavellen contra les Torres Bessones a Manhattan; Amèrica està trastornada; els mitjans de comunicació no paren de repetir imatges de guerra; la por a un altre atac terrorista es propaga; tots els àrabs esdevenen sospitosos. És aquest escenari que neix la conversa entre Tahan Ben Jelloun i la seva filla de deu anys, que es troba a disgust amb els seus iguals, amb els seus propis orígens musulmans, davant d'una televisió que continua dient que "els musulmans són tots dolents". Ben Jelloun explica, amb simplificat però fugint de qualsevol simplificació,  què és l'Islam, quina és la diferència entre àrabs i musulmans, què és el fanatisme, què és el terrorisme, quin espai té la tolerància al món àrab, quines lliçons ha donat al món occidental... tot de preguntes plantejades per la seva filla i altres nens.

Opinió personal: Penso que aquest llibre és molt interessant ja que t'aclareix moltíssims conceptes pel que fa al món àrab i el musulmà i això t'ho explica amb molta senzillesa per tal de poder entendre-ho molt millor. Per altra banda, haig de dir que aquest llibre és apte per totes les edats, ja tinguis 13 anys com que en tinguis 25. En definitiva i per acabar jo personalment recomano aquest llibre a tothom per que el pogueu gaudir ja que és molt maco i que també et fa veure coses i idees que potser et fan aclarir més d'un concepte.


Espero que us hagi agradat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada