dissabte, 7 de desembre del 2013

Mapeig Col·lectiu: Mapping arte callejero!

    (Elaboració del Mapeig Col·lectiu dels grups de Arte Callejero de la Universitat de Barcelona)

El Mapeig Col·lectiu és una eina per realitzar la construcció d'un mapa a través d'un interès comú entre més d'una persona.
Aquests s'ha de dir que permeten el coneixement de diverses realitats a partir de la memòria quotidiana i els sabers no especialitzats i els sabers no especialitzats, condensant la informació en un espai horitzontal de trobada que apunta a elaborar sabers en un procés de relació i intercanvi amb els altres.
Realitzar mapes serveix per tal d'agilitzar el treball i la reflexió col·lectiva del nostre territori. A més a més ens ofereix la possibilitat de prendre distància, d'imaginar en vol d'ocell que ens faciliti desxifrar les connexions entre les diverses problemàtiques per tal de qüestionar i elaborar alternatives de resistència, organització i canvi.

S'ha de dir que el meu petit grup de treball vam triar per fer Arte Callejero i aquest tema va ser molt comú en el nostre grup classe i al final des de la nostra universitat de Barcelona hem fet un grup gran de tres petits grups i ens hem dividit les diferents ciutats, en el nostre cas: Barcelona(diferents Barris i zones) i per altra banda la ciutat de Granollers i els seus voltants. Hem creat un Google Maps amb tres capes diferents, és a dir per no barrejar-ho tot hem fet una capa per grup així està més diferenciat i cada grup ja podia afegir les seves imatges al mapa.

Personalment, he escollit aquest tema de "Arte Callejero" ja que és un tema que a mi m'agrada molt, els Grafitis, acció poètica, iniciatives culturals...i penso que el meu Poble i la ciutat del costat Granollers n'hi ha molt i d'aquesta manera ho puc aprofitar. A part penso que l'Art als carrers és una manera d'expressió lliure i amb un objectiu directe i concís que els artístes volen fer arribar a la resta de societat i ciutadants d'aquella ciutat en concret, s'ha de dir per això que no tots tenen aquest objectiu d'expressió lliure sinó que n'hi ha altres que l'objectiu principal és la seva creativitat. I com ja he dit anteriorment és un tema que em motiva molt i he disfrutat anant a fer fotos aquests Grafitis pel meu poble i les ciutats del costat.

Aquest treball l'hem realitzat com he dit anteriorment 3 petits grups de la Universitat de Barcelona i quests som:

-  Grup 1: Laia Casamor, Alberto Cristobal, Míria i Alex.(Barcelona)
- Grup 2: Andrea Albert, Alba Fernández i Sergi Anguera. (Barcelona)
- Grup 3: Laura Parés i Maria Franquesa (Granollers i pobles al voltant)

S'ha de dir que hem realitzat aquest treball conjuntament amb uns companys de l'universitat de Murcia


En el cas que el voleu veure i/o afegir fotografíes d'Arte Callejero al nostre mapa ho podeu fer a través del següent link:
<iframe src="https://mapsengine.google.com/map/embed?mid=zSfQAgMKVqSw.ko1v43wTqWTw" width="640" height="480"></iframe>


Per poder posar una imatge al Google Maps primer de tot s'ha de pujar la imatge a internet com per exemple a través d'aquesta pàgina web que és molt fàcil a l'hora d'utilitzar-la: http://www.subirimagenes.com/  i un cop pujada a internet afegir una referència al mapa i afegiu la URL al mapa i cliqueu ENTER i us sortirà la fotografia i llavors afegiu una petita d'escripció del lloc on està aquella imatge o expliqueu una mica el significat.

Espero que us agradi aquesta activitat que hem realitzat.


Moltes gràcies per la vostra atenció!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada